Hvordan gi kundene den beste cannabisemballasjetjenesten?

De fleste cannabisemballasjer krever en viss grad av tilpasning, vanligvis i form av tilpassede utskrifts- og merketjenester.Dette er en av mange grunner til at god kundeservice er avgjørende når man jobber med leverandører av cannabisemballasje.

Mangel på fleksibilitet

Mangel på fleksibilitet er en av hoveddriverne for dårlig kundeservice i cannabisemballasjeområdet.Hver stat med et lovlig marihuanamarked har sine egne nyanser, og hver cannabisvirksomhet har sitt eget unike sett med omstendigheter og behov.I tillegg er de fleste cannabisbedrifter oppstartsbedrifter, og oppstartsbedrifter trenger fleksibilitet, enten det er leveringstider, minimumsbestillingsmengder eller betalingsbetingelser.

For mange berøringspunkter

Jo flere personer du må kommunisere med når du bestiller en grytebeholder, jo mer sannsynlig er det at du mister viktige detaljer i oversettelse eller unødvendige telefonspill.
Dette gjelder spesielt når tilpasset utskrift og merking er en del av bestillingen din, for mange kontaktpunkter kan fort bli til dårlig kundeservice.

Kompleks tilpasningsprosess

Compliance er navnet på spillet i marihuanaindustrien.Dette gjelder spesielt når det kommer til cannabisemballasje, fordi du rett og slett ikke kan selge cannabisproduktene dine med mindre du har kompatibel emballasje som kommer i tide.Siden de fleste cannabisemballasjer krever en viss grad av tilpasning, er det avgjørende å ha en strømlinjeformet tilpasningsprosess for suksessen til virksomheten din. Komplekse tilpasningsprosesser er ofte et symptom på å bruke for mange kontaktpunkter eller ikke være fleksibel nok til å møte dine behov.Med dette i tankene er det lett å se hvorfor komplekse tilpasningsprosesser er en annen viktig driver for dårlig kundeservice.

Ta tak i dårlig kundeservice

Til syvende og sist er den beste måten å løse eventuelle smertepunkter på cannabisemballasje på å jobbe med en emballasjeleverandør du kan stole på og bygge et langsiktig forhold til emballasjeleverandøren din.Så, hvilke skritt kan du ta for å sikre at du får det høye nivået av kundeservice som virksomheten din trenger og fortjener?Snakk med din cannabisemballasjeleverandør,Det hele startet med en samtale!Det må dusnakk med din cannabisemballasjeleverandør for å sikre at du er på samme side.Først da kan du begynne å bygge den tilliten du trenger for å opprettholde et langsiktig arbeidsforhold.

 

Still disse 4 nøkkelspørsmålene

1. Har du fleksibel leveringstid, minimum bestillingsmengde og betalingsbetingelser?
Som vi nevnte ovenfor, krever det å starte en virksomhet fleksibilitet, og hver cannabisvirksomhet har sine egne unike omstendigheter – og de unike omstendighetene påvirker alt fra lagerstyring til kontantstrøm.Det kan for eksempel hende at du ikke har nok lagringsplass til å lagre en stor minimumsbestillingsmengde marihuana-emballasje.Eller du kan trenge fleksible betalingsbetingelser for å hjelpe deg med å administrere kontantstrømmen din.Eller du må kanskje skynde deg å legge inn en bestilling fordi du gjorde en enkel feil i å forutsi etterspørselen.Kort sagt, fleksibilitet er nøkkelen til god kundeservice, og en god cannabisemballasjeleverandør vil hjelpe deg med å navigere i alle disse problemene og mer.

2. Vil jeg ha en dedikert salgsrepresentant som kjenner meg, min virksomhet og mine behov?
Når det gjelder å forenkle kommunikasjonen, tilpasse utskrifts- og merketjenester og fraktlogistikk, kan en dedikert salgsrepresentant gjøre en stor forskjell. Fordi hver cannabisbedrift er forskjellig, jobber du med en dedikert salgsrepresentant som forstår deg, din bedrift og dine behov kan spare deg for mye tid, penger og logistisk hodepine. Å ha en dedikert salgsrepresentant er også en sterk indikator på god kundeservice, ettersom en dedikert salgsrepresentant er mer sannsynlig å gjøre alt de kan for å hjelpe deg.

3. Kan du oppfylle kravene til utskrift og merking?
Svaret på det spørsmålet bør være "ja" - enkelt og greit.Når det kommer til cannabisemballasje, betyr god kundeservice å ha en strømlinjeformet tilpasningsprosess og et minimum av kontakter for å sikre at du har kompatibel cannabisemballasje som kommer i tide hver gang.

4. Hva er din typiske ledetid for produkter som krever tilpasset utskrift og merking?
En god leverandør av cannabisemballasje er tett administrert og bør ha et standardsvar på dette problemet basert på dokumenterte standard driftsprosedyrer.


Innleggstid: Jul-08-2023